Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Person of Interest - Review


Κατάσταση: Η σειρά έχει ολοκληρώσει την 1η σεζόν και έχει ανανεωθεί για 2η, και όπως όλα δείχνουν θα την έχουμε συντροφιά για πολλά χρόνια ακόμα!!!

Περίληψη: O Harold Finch (Michael Emerson) εφηύρε ένα κρυφό σύστημα παρακολούθησης που εντοπίζει τους ανθρώπους που πρόκειται να εμπλακούν σε εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, γι' αυτό ο Finch προσλαμβάνει τον John Reese, πρώην πράκτορα της CIA που θεωρείται νεκρός, και μαζί παίρνουν το νόμο στα χέρια τους με μοναδικό σκοπό την αποτροπή των εγκλημάτων προτού συμβούν και να φέρουν τη δικαιοσύνη στην πόλη. Οι πράξεις τους θα επιστήσουν την προσοχή της αστυνομίας και όχι μόνο, αλλά αυτοί θα συνεχίσουν να δρουν μυστικά για το καλό των πολιτών. Έτσι με αμέτρητα εγκλήματα να αποτρέψουν, μαθαίνουν ότι ο σωστός άνθρωπος με τις σωστές πληροφορίες στο σωστό χρόνο μπορούν να αλλάξουν τα πάντα.

Σχόλια: Υπερσειράρα από τις λίγες! Η αγαπημένη μου σειρά αυτή την στιγμή στην τηλεόραση! Παρακάτω παραθέτω τους 5 βασικούς λόγους που με έκαναν να πωρωθώ με αυτή τη σειρά:

1ο) Το 1ο πράγμα που με τράβηξε ήταν το απίστευτο καστ, με τον ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟ Μichael Emerson, γνωστό από τον ρόλο του στο Lost ως Ben Linus που άμα τον έπαιζε άλλος ηθοποιός θα ήταν μακράν ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας σε σειρά EVER, αλλά ο Michael Emerson κατάφερε να βάλει μια πινελιά στο ρόλο που ό,τι και να έκανε καταβάθος νοιαζόσουν και δεν ήθελες να πάθει κάτι και να αποχωρήσει από τη σειρά. Δεν είναι τυχαίο που ο ρόλος είχε γραφτεί μόνο για λίγα επεισόδια στη 2η σεζόν αλλά λόγω της φανταστικής του ερμηνείας οι παραγωγοί αποφάσισαν να τον επεκτείνουν μέχρι.... το τέλος!
Επίσης έχουμε τον Jim Caviezel, γνωστό από το ρόλο του στην ταινία "Τα Πάθη του Ιησού" που υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό. Το βασικό καστ συμπληρώνουν η Taraji P. Henson και ο Kevin Chapman που αρχικά δε με ενθουσίαζαν σαν ονόματα (δεν τους είχα δει κάπου αλλού) αλλά τελικά αποδείχθηκαν μεγάλοι ηθοποιοί και οι 2.

2o) Οι χαρακτήρες που παίζουν οι 4 προαναφερθέντες ηθοποιοί. Ο καθένας για το δικό του λόγο με τράβηξαν από την αρχή της σειράς και έγιναν μεγάλες συμπάθειες όλοι τους. Σίγουρα κάποιος μπορεί να μην τους συμπαθήσει όλους, αλλά και οι 4 έχουν κάτι που θα σου τραβήξουν την προσοχή με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και σίγουρα δε θα μείνουν αδιάφοροι. Επίσης οι σχέσεις που αναπτύσσουν μεταξύ τους, ο καθένας από αυτούς με τον άλλον, είναι μοναδικές και σίγουρα αποτελεί μεγάλο ατού για την σειρά! Πέρα από αυτό βλέπουμε και πολλούς δευτερεύοντες χαρακτήρες να μας συντροφεύουν για λίγα επεισόδια και σίγουρα έχουν ενδιαφέρον όλοι τους.

3o) Τα αυτοτελή επεισόδια. Σίγουρα ανήκω στην κατηγορία αυτών που δεν είναι φαν των αυτοτελών επεισοδίων, αλλά για έναν περίεργο λόγο αυτής της σειράς είχαν κάτι που με τράβηξαν. Ίσως το γεγονός ότι μου θύμιζαν λίγο "περιπέτειες του Μπάτμαν", έβαλε και ο Jonathan Nolan το χεράκι του γι' αυτό. Ο Reese και ο Finch δρουν σαν τον Batman και τον Bruce Wayne αντίστοιχα! Φυσικά έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι σώζουν τους πολίτες αφιλοκερδώς, μετά από ένα άσχημο γεγονός που τους έχει μείνει σημάδι και θέλουν να διασφαλίσουν ότι δε θα πάθει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο (like Batman!). Το τέλος κάθε επεισοδίου σίγουρα αφήνει μια ικανοποίηση.

4o) Γαμάτα τα αυτοτελή επεισόδια και δε θα με πείραζε να μείνουμε εκεί, αλλά μετά άρχισε να αναπτύσσετε η μυθολογία της σειράς και γλυκάθηκα. Το κύριο θέμα της κεντρικής ιστορίας είναι η "μηχανή" που έφτιαξε ο Φιντς και όλοι αυτοί που την περιτριγυρίζουν από την κυβέρνηση και θέλουν να την κρατήσουν μυστική. Πέρα από την μηχανή, η οποία όσο περίεργο και να φαίνεται έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και πράγματα να μας πουν και να μάθουμε γι' αυτήν, υπάρχουν πολλά παράλληλα plots σαν κεντρική ιστορία που αφορούν κυρίως χαρακτήρες από το παρελθόν ή παρόν των ηρώων μας, το HR με τους βρώμικους μπάτσους, τον μαφιόζο Carl Elias, το κυνήγι του FBI και της CIA ενάντιας στον Reese και κυρίως τις σχέσεις που αναπτύσσουν οι 4 πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια της σειράς.

5o) Η μουσική της. Σίγουρα ανήκει στις σειρές που ακούγονται τα πιο γαμάτα soundtracks γεμάτα μυστήριο, αγωνία και χίλια δύο άλλα αισθήματα που σου βγάζουν. Να μην σχολιάσω και τις τραγουδάρες που ακούμε στο τέλος κάθε επεισοδίου!!!

Τέλος να πούμε, ότι η σειρά, μετά την προβολή των 10 πρώτων επεισοδίων της, κέρδισε ένα βραβείο στα People Choice Award ως η αγαπημένη καινούρια δραματική σειρά!!!

Δείτε το "Behind the Scenes" που με πώρωσε αρχικά, και μετά δείτε το trailer.

 


Βαθμολογία 1ης σεζόν: 9.5/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου