Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Game of Thrones - Review του τελευταιου επεισοδιου της 2ης season!


Στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones, οι χαρακτήρες είχαν πάρα πολλές επιλογές να κάνουν και σημαντικές αποφάσεις που έπρεπε να πάρουν ακόμα κι αν αυτές δεν αφορούσαν μάχες. Πώς θα κυβερνηθεί το Westeros, μετά απο τη μάχη στον κόλπο Blackwater; Ποιοί θα πολεμήσουν στις μάχες που μαίνονται ακόμα στις γύρω περιοχές; Θα προσπαθήσουν οι ήρωές μας να αλλάξουν τη ζωή τους ή θα δεχτούν μοιρολατρικά την τύχη τους; Αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει έστω προσωρινά το -κατά τ'άλλα- εντυπωσιακό αυτό επεισόδιο.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συμβαίνει στους χαρακτήρες:

Ξεκινάμε με τον Τζόφρι. Οι περισσότεροι θεατές εύχονται μέσα στην επόμενη σεζόν να του κόψει κάποιος το κεφάλι, όμως προς το παρόν, ο σαδιστής νεαρός βασιλιάς παραμένει απόλυτα υγιής και εξίσου ηλίθιος. Παρολαυτά φαίνεται πως κάτι έμαθε μετά τη μάχη του κόλπου Blackwater στο προηγούμενο επεισόδιο: ότι σίγουρα δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει. Φαίνεται κάτι παραπάνω απο πρόθυμος να παραδώσει την εξουσία στον παππού του ενω παράτησε την αρραβωνιαστικιά του ακόμη πιο γρήγορα απ' ότι εγκατέλειψε τη μάχη όταν τον φώναξε στην αγκαλιά της η μαμά του...

Η πάντα τρυφερή και γλυκομίλητη (!) Μάργκερι Ταιρέλ αποφασίζει να φροντίσει τον ψυχοπαθή σαδιστή βασιλιά, ενω η αρραβωνιασμένη και πολλάκις μειωμένη Σάνσα είναι σίγουρα καλύτερα μακριά του, αν και φέρθηκε αρκετά ανόητα και δεν έφυγε με το «Κυνηγόσκυλο», όταν είχε την ευκαιρία.

Όσο για τον Τύριον, μακράν η πιο συγκινητική σκηνή ήταν η επανένωσή του με την Σαέ, ενω και ο Βάρυς απέδειξε την αφοσίωσή του βοηθώντας τους. Ο αγαπημένος μας νάνος έχει επιτέλους αυτό που πάντα ήθελε: κάποια να τον αγαπάει πραγματικά χωρίς να νοιάζεται για το ύψος και το πορτοφόλι του.

Ο Ρόμπ, επιλέγει να ρισκάρει τα πάντα για τους αγαπημένους του, αποζητά όμως κάποιο αντάλλαγμα. Αν και ο χρόνος που περάσαμε με τον «Βασιλιά του Βορρά» και τη νέα του νύφη ήταν σύντομος, υπήρξε μία απο τις πιο τρυφερές σκηνές σε ένα γενικά οδυνηρό επεισόδιο.
Συνεχίζουμε με την Μητέρα των Δράκων. Το θέμα των προσωπικών επιθυμιών έναντι του επικού πεπρωμένου, είναι εμφανές στο ονειρικό ταξίδι της Ντανέϊρις στον Οίκο των Αθανάτων. Είδε τον Σιδερένιο Θρόνο σε ένα σπασμένο, χιονισμένο κάστρο, ουρλιαχτά μέσα απο τους τοίχους, και μέσα ο αγαπημένος της άντρας και το παιδί που έχασε. Τα πράγματα που ήθελε περισσότερο ήταν αυτά που της παρουσιάστηκαν, αλλά οι φωνές των δράκων της την οδήγησαν σε μία διαφορετική τύχη.

Στη συνέχεια είδαμε τον Θέον να ακολουθεί για μία ακόμη φορά τα βίαια ένστικτά του και να γίνεται και πάλι περίγελος. Ο Θέον είναι καταδικασμένος να ξεπερνάει τα όριά του και εν τέλει να εισπράττει εις συνέπειες των πράξεών του.

Τελος, η σκηνη του επεισοδιου που θα κανει για πολλους τον εναν χρονο πολυ μεγαλυτερο.Eπιτέλους ειδαμε τους White Walkers στο φως της ημέρας.Τρομερα εφέ και μουσική.


Οι περιπέτειες των ηρώων του Westeros, σε συνδυασμό με δυνατή δράση, συγκινητικές σκηνές και μπόλικη μαγεία, έκλεισαν αρκετά δυναμικά την δεύτερη σεζόν κυριολεκτικά καθηλώνοντάς μας να αναμένουμε εναγωνίως την επόμενη τρίτη και καλύτερη σεζόν.

Βαθμολογια...9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου